پرورش گوسفند

این وبلاگ برای تمرکز اطلاعات مربوط به پرورش گوسفند ، توسط احمد سوری ایجاد شده است

پرورش گوسفند

این وبلاگ برای تمرکز اطلاعات مربوط به پرورش گوسفند ، توسط احمد سوری ایجاد شده است

با توجه به نیاز کشور به صنعت دامپروری ، این وبلاگ جهت تمرکز داده هایی که در این راه کسب نموده ام ایجاد شده است .
امیدوارم کمکی در جهت توسعه دانش دامپروری کرده باشم .

احمد سوری
بایگانی
کلمات کلیدی

بیماری های گوسفند

گوسفند رومانف (رومانوف) Romanov

کیست هیدراتیک یا جگر پفه

علل اصلی سقط جنین در گوسفند و بز

فایل PDF

دستورالعمل افزایش بازده تولید بره در گوسفند

تولید زنجیره ای (integration) اینتگریشن

پلی استروس فصلی یا سیکل فحلی گوسفند

گوسفند نژاد شال

معرفی گوسفند نژاد افشاری

گوسفند نژاد رومانف

معرفی نژاد گوسفند ایل دو فرانس و روش های خرید گوسفند و پرواربندی آن

گوسفند نژاد ایل دوفرانس و اصالت آن

گوسفند نژاد ایل دو فرانس

گوسفند نژاد تکسل (Texel)

گوسفند نژاد تکسل (Texel Sheep)

دلایل عمده ی سقط در گوسفند و بز

معرفی گوسفند نژاد رومانوف

معرفی بهترین نژادهای گوسفند ایرانی

بزرگترین کشورهای پرورش دهندگان گوسفند در دنیا

معرفی گوسفندان ایرانی

نژاد گوسفند ایرانی

۹ روش‌ خشک کردن گاو شیری

دلایل عدم تاثیر ضد انگل ها در گوسفند و دام

انگل گوسفند

نکات ضروری برای نگهداری خوراک دام در انبار

خوراک گوسفند

پشم خواری در گوسفند

بیماری گیجی گوسفند

بیماری کمبود مس در گوسفند

شنبه, ۲۹ آذر ۱۳۹۹، ۰۷:۳۰ ق.ظ

گوسفند نژاد تکسل (Texel)

 

معرفی نژاد تکسل – Texel

نژاد گوسفند تکسل (Texel) منشا گرفته از کشور هلند و جزیره به همین نام (Texel) است. نژاد گوسفند تکسل نژادی معروف و شناخته است. در تمام دنیا این نژاد را به عنوان نژادی گوشتی می شناسند. نژادی که دارای کیفیت لاشه بالا و مناسب دو رگ گیری برای حصول بره های سنگین وزن با افزایش وزن روزانه بالا می باشد. از این نژاد در استرالیا، نیوزلند، امریکا و سراسر اروپا استفاده می شود. تکسل بزرگترین جزیره در مجمع الجزایر سواحل شمالی هلند می باشد. نژاد گوسفند تکسل در آنجا شناسایی گردید. البته ریشه دقیق نژاد تکسل نامشخص است و کارشناسان احتمال می دهند این نژاد از ترکیب چندین نژاد گوسفند انگلیس باشد. لیکن فارغ از ریشه و منشا اصلی آن ویژگی های کیفیت لاشه و وزن بالای گوسفند تکسل آن را به شدت مشهور و پراکنده ساخته است. در کشور هلند تقریبا هفتاد درصد گله های گوشتی از نژاد تکسل استفاده می کنند.

همانطور که گفته شد نژاد تکسل به سایر کشورها صادر گردیده است. در امریکا در سال ۱۹۸۵ نژاد تسکل توسط  مرکز تحقیقات گوشت ایالت نبراسکا (Meat Animal Research Center) وارد شد. و پس از پنج سال قرنطینه به دامداران فروخته شد و به سرعت در دامپروری ها مورد استفاده قرار گرفت. و در اوایل دهه هفتاد میلادی در  متخصصان و دامپروران توجه شان به نژاد تکسل جلب شد. و استرالیایی ها نیوزلندی ها نیز این نژاد را از کشورهایی چون فنلاند و دانمارک به دلیل مشابهت های اقلیمی انتخاب و وارد کردند.

شاید برایتان جالب باشد که بدانید گرانترین گوسفند فروخته شده در تاریخ مربوط به بره هشت ماهه نر تکسل بخاطر فنوتیپ عالی به قیمت ۲۳۱,۰۰۰ پوند (۳۶۹,۰۰۰ دلار) در سال ۲۰۰۹ در اسکاتلند می باشد.

ویژگی های نژاد تکسل

نژاد تکسل دارای سر سفید و فاقد مو یا پشم در سر و صورت و پای خود است. تکسل دارای صورتی پهن و کوتاه است که پوزه آن سیاه می باشد. گوشهای نژاد تکسل کوتاه و به صورت افقی است. پشم نژاد تکسل در درجه مرغوبیت متوسط می باشد و فاقد هر گونه پشم سیاه می باشد. از گوسفند بالغ تکسل تقریبا بین ۳٫۵ تا ۵٫۵ کیلوگرم پشم در هر بار پشم چینی به دست می آید.

اما مهمترین ویژگی نژاد گوسفند تکسل وزن بالا کیفیت لاشه و بدن توسعه یافته آن است. در مورد لاشه آن مهمترین موضوع آن است که حتی بره های کاملا پروار شده با امتیاز بدنی ۵ چربی نسبتا کمی دارند. معمولا در گله های بومی از قوچ تکسل برای آمیخته گری و کشتار بره های حاصله (F1) می باشد.

نژاد تکسل به واسطه تولید شیر خوبی که دارد بره ها در زمان شیرخواری به طور متوسط میتوانند روزی ۲۵۰ گرم وزن بگیرند.و در هنگام از شیر گیری (۱۲ هفته) میانگین وزن آنها در حدود ۲۵ کیلوگرم می شود. و وزن بره ها در ۲۴ هفتگی (زمان کشتار در اروپا) به صورت میانگین ۴۴ کیلوگرم است. نژاد تکسل نژادی با سایز متوسط و نسبتا بزرگ است. وزن میش تکسل در حدود ۷۰ تا ۹۰ کیلوگرم است. نگهداری تکسل سخت نیست و نیاز به امکانات خاص نمی باشد.

تکسل همچون اغلب گوسفندان دارای زمان جفتگیری فصلی است و این زمان در حدود پنج ماه است. بره ماده تکسل در ۷ ماهگی فحل می شود.(فحلی به معنی زمان مناسب برای جفت گیری نیست.) و به طور کلی تکسل دارای خصوصیات و ویژگی های مادری خوب است.

گوسفند تکسل گوسفندی کنجکاو است. ولی آرام است به راحتی عصبی و هیجانی نمی شود.

گونه های نژاد تکسل

تکسل شامل سه گونه کلی بزیتانیایی، فرانسوس و آلمانی است.

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی