پرورش گوسفند

این وبلاگ برای تمرکز اطلاعات مربوط به پرورش گوسفند ، توسط احمد سوری ایجاد شده است

پرورش گوسفند

این وبلاگ برای تمرکز اطلاعات مربوط به پرورش گوسفند ، توسط احمد سوری ایجاد شده است

با توجه به نیاز کشور به صنعت دامپروری ، این وبلاگ جهت تمرکز داده هایی که در این راه کسب نموده ام ایجاد شده است .
امیدوارم کمکی در جهت توسعه دانش دامپروری کرده باشم .

احمد سوری
بایگانی
کلمات کلیدی

بیماری های گوسفند

گوسفند رومانف (رومانوف) Romanov

کیست هیدراتیک یا جگر پفه

علل اصلی سقط جنین در گوسفند و بز

فایل PDF

دستورالعمل افزایش بازده تولید بره در گوسفند

تولید زنجیره ای (integration) اینتگریشن

پلی استروس فصلی یا سیکل فحلی گوسفند

گوسفند نژاد شال

معرفی گوسفند نژاد افشاری

گوسفند نژاد رومانف

معرفی نژاد گوسفند ایل دو فرانس و روش های خرید گوسفند و پرواربندی آن

گوسفند نژاد ایل دوفرانس و اصالت آن

گوسفند نژاد ایل دو فرانس

گوسفند نژاد تکسل (Texel)

گوسفند نژاد تکسل (Texel Sheep)

دلایل عمده ی سقط در گوسفند و بز

معرفی گوسفند نژاد رومانوف

معرفی بهترین نژادهای گوسفند ایرانی

بزرگترین کشورهای پرورش دهندگان گوسفند در دنیا

معرفی گوسفندان ایرانی

نژاد گوسفند ایرانی

۹ روش‌ خشک کردن گاو شیری

دلایل عدم تاثیر ضد انگل ها در گوسفند و دام

انگل گوسفند

نکات ضروری برای نگهداری خوراک دام در انبار

خوراک گوسفند

پشم خواری در گوسفند

بیماری گیجی گوسفند

بیماری کمبود مس در گوسفند

دوشنبه, ۲۴ آذر ۱۳۹۹، ۰۷:۳۶ ق.ظ

بیماری شاربن علامتی

بیماری شاربن علامتی (Charbon Symptomatique) یا بلک لگ (بیماری پای سیاه)

یک بیماری عفونی تب دار و حاد است .که در گاو ، گوسفند ایجاد بیماری می کند .که عامل بیماری بنام کلستریدیوم شووئی(Clostridum Chowvoei) است که باعث التهاب گازدار یا آمفیزماتور ماهیچه حجیم بدن می شوند . شاربن علامتی یک بیماری گاوی و کمتر در گوسفند دیده می شود .

یک باسیل گرم مثبت ، بی هوازی ، هاگدار است که هاگ آن دارای مقاومت زیادی است و هاگ به همراه علوفه وارد بدن می شود و از طریق لوله گوارش وارد جریان خون می شود . و به عضلات و سایر بافت ها می رود در عضلات باقی می ماند تا زمانی که شرایط مناسب برای رشد و تکثیر آن فراهم شود. شرایطی که باعث ایجاد بیماری می شوند :

1)     کوفتگی عضلات که ممکن است از شاخ زدن بوجود آید .

2)  خراش ها و زخم هایی که ایجاد می شود می تواند باعث رشد هاگ بشود . اما گاهی اوقات به طور خودبخودی بیماری ایجاد می شود .

این بیماری در گاو بیشتر در سنین 6 ماه تا 2 سال دیده می شود . اما در گوسفند سن مشخصی ندارد و همچنین بیماری بیشتر در تابستان و پاییز دیده می شود .و در زمستان غیر معمول است .

نشانه های بیماری

معمولا قبل از اینکه دام علامت خاصی را بروز بدهد می میرد و معمولا شروع بیماری ناگهانی است . اما نشانه های بالینی که ممکن است دیده شوند عبارتند از :

لنگش شدید و بی حالی مشخصی در آغاز بیماری تب وجود دارد ولی زمانی که نشانه های بیماری آشکار شد درجه حرارت طبیعی می شود . ادم مشخص گازدار در عضلات مخصوصا عضلات گردن ، شانه ، کپل و عضلات ران دیده می شود در ابتدا تورم عضله گرم و دردناک است ولی با پیشرفت بیماری تورم افزایش و پوست سرد و غیر حساس می شود . در هنگام فشار این منطقه صدای ترکیدن هوا در زیر دست احساس می شود که ناشی از وجود گاز در بافت است . با پیشرفت بیماری لرزش عضلانی ، دراز کشیدن ، تنفس سخت ، کما و مرگ نمایان می شود .

نشانه های کالبد گشایی

دامی که در اثر شاربن علامتی تلف می شود اغلب بوضوح دیده می شود که دام به وضع خاصی روی زمین افتاده است به نحوی که پای مبتلا راست و سفت و کشیده است (جراحات بیشتر در شانه و پاهای خلفی دام ایجاد می شود ) نفخ و گندیدگی سریع لاشه است . خروج خون کف آلود از بینی و مخرج نیز مشاهده       می شود . زمانی که لاشه را باز می کنیم در زیر جلد ناحیه مبتلا ، خون نفوذ کرده و ماهیچه های اندام مبتلا قرمز تیره تا سیاهرگ هستند و حباب های گاز رشته های عضلانی را از هم جدا کرده و هنگامیکه ناحیه مبتلا را لمس می کنیم یک بافت اسفنجی احساس می کنیم و همچنین در اثر فشار مایع خونین رنگی که حاوی گاز است به بیرون تراوش می کند .و از ماهیچه بوی کره تند شده استشمام می شود .

درمان

فرصت درمان وجود ندارد اما در مورد دام هایی که نشانه ها را بروز داده اند ولی در حال مرگ نیستند تزریق پنی سیلین و تتراسایکلین مفید است و این تجویز باید تا زمانی که درجه حرارت به مدت 48 ساعت بطور طبیعی باقی بماند روزانه تکرار می شود .

پیشگیری

در مناطقی که بیماری به صورت بومی است باید گاوهای بین 6 ماه تا 2 سال واکسینه شوند و واکسیناسیون در فصل بهار و اوایل تابستان انجام می شود و این واکسیناسیون باید هر ساله تکرار شود .

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی